Alla Seinfeld-avsnitt till Netflix i oktober

Seinfeld-fansen kan börja nedräkningen. Alla de 180 avsnitten av komediserien landar hos Netflix den 1 oktober.

Gamla favoriter som fansen tittar på om och om igen är guld värda för streamingjättarna. När Netflix tappade Friends till HBO Max och The Office till Peacock startade jakten på de globala rättigheterna till Jerry Seinfelds och Larry Davids ikoniska situationskomedi.

I september 2019 var dealen med Sony klar och enligt Hollywood Reporters rapportering vid tidpunkten fick Netflix hosta upp hiskeliga 500 miljoner dollar för rättigheterna till de 180 avsnitten. I dagens penningvärde motsvarar det cirka 4,2 miljarder svenska kronor.

Redan då stod det klart att 2021 skulle bli året då Jerry (Jerry Seinfeld), George (Jason Alexander), Elaine (Julia Louis-Dreyfus) och Kramer (Michael Richards) landar hos Netflix, eftersom avtalet löper mellan 2021 och 2026. Nu vet vi också att datumet som alla Seinfeld-fans med Netflixkonto ska ringa in i kalendern är den 1 oktober.

De nio säsongerna av Seinfeld sändes åren 1989-1998. I Sverige har C More haft streamingrättigheterna till Seinfeld, men serien lär försvinna därifrån när Netflix övertar de globala rättigheterna.