NBC vill redan ha mer Blindspot

Blindspot är vinnaren under den första premiärveckan i USA. NBC har så stort förtroende för sin nya actionpackade serie att kanalen i dag beställt manus för ytterligare nio avsnitt.

Höstsäsongens första premiärvecka har inte varit i närheten av något Empire-liknande genombrott. Haussade Scream Queens nådde färre tittare än väntat. Limitless och Quantico gjorde okej premiärer, men bäst av alla debutanter hittills har Blindspot gått.

Tv-kungen Greg Berlanti som bland annat har DC-serierna Arrow, The Flash och Supergirl (premiär 26 oktober) på sitt CV, är också exekutiv producent för Blindspot. Det är dock Martin Gero som skapat dramat där en kvinna (spelad av Jaimie Alexander) hittas naken i en sportväska på Times Square i New York. Hon har förlorat minnet, men har hela kroppen täckt av mystiska tatueringar. FBI börjar följa kartan på hennes kropp för att avslöja en stor konspiration.

Det räckte alltså att sända ett enda avsnitt för att NBC skulle beställa ytterligare manuskript. Med totalt 22 avsnitt kommer Blindspot alltså få en hel network-säsong. Förvånande nog har ingen svensk kanal eller streamingtjänst plockat upp Blindspot än, men Stream gissar att det inte dröjer särskilt länge innan serien kommer till Sverige.

https://www.youtube.com/watch?v=9FHLBldRdIo