Första teasern för Lost in Space-reboot

Den ikoniska roboten hörs, men syns inte i den första teasern för rebooten av kultserien Lost in Space. Den 13 april får vi lära känna en ny familjen Robinson.

Framtiden är 20 år tillbaka i tiden i den gamla sci fi-serien som skapades av Irwin Allen och gick i tre säsonger under mitten av 1960-talet. Handlingen i originalserien utspelade sig nämligen i ett futuristiskt 1997. Rebooten utspelar sig också 30 år framåt i tiden, men räknat från nutid.

Det har under de senaste 15 åren gjorts många försök att ge nytt liv åt kultserien. Ett tag fanns planer på en tv-film och för drygt tio år sedan gjordes ett pilotavsnitt som aldrig ledde fram till någon serie. Men när Lost in Space nu alltså gör comeback så är det i Netflix regi.
“Originalserien fångade skickligt både drama och komedi vilket gjorde den så tilltalande för en bred publik. Det nya kreativa teamet kommer att locka både fans som gillade originalserien och skapa en ny generation entusiaster runt om i världen”, sa Netflixs vice president för innehåll, Cindy Holland, när planerna blev kända i juni 2016.

Den nya versionen av Lost in Space beskrivs som en överlevnadshistoria om familjen Robinson och två outsiders som i kristider tvingas förlita sig på varandra. De är alla strandade ljusår från den tilltänkta destinationen och måste kämpa både mot en ny utomjordisk omgivning och sina egna personliga demoner.

De mest kända namnen i skådespelarlistan är Toby Stephens (Black Sails) som kommendör John Robinson, Molly Parker (House of Cards) som maskinisten Maureen Robinson, och Parker Posey (Superman Returns) i rollen som mästermanipulatören Dr Smith. Sci fi-serien kan också bli genombrottet för en ung amerikanska med svenska rötter, Mina Sundwall spelar Penny Robinson.

Här är några bilder från Lost in Space, vars första säsong består av tio avsnitt som landar hos Netflix den 13 april. Mina Sundwall till höger på bilden längst ned.