HBO vann hård kamp om bestseller

DELA

Det blir HBO som får göra tv-serie av romanen som just nu toppar New York Times bestseller-lista. Kampen var stenhård om rättigheterna för The Vanishing Half.

Enligt Deadline Hollywood var det en vild auktion med hela 17 budgivare när tv-rättigheterna för Brit Bennetts bästsäljande roman The Vanishing Half stod på spel. HBO sägs ha betalat sjusiffriga dollarbelopp för boken som släpptes så sent som den 3 juni. I dealen ingår också att Brit Bennett själv är en av de exekutiva producenterna när HBO utvecklar miniserien.

Romanen handlar om systrarna Vignes som är identiska tvillingar. Efter att ha växt upp tillsammans i ett litet afroamerikanskt sydstatssamhälle så rymmer de vid 16 års ålder därifrån. Tio år senare lever en av systrarna med sin svarta dotter i samma stad som hon försökte fly ifrån. Den andra lever som vit och döljer sin identitet från maken som inte vet någonting om hennes bakgrund. Men även separerade, både geografiskt och via lögner, är systrarnas öde sammanflätat. Och vad händer när deras döttrars liv korsas?

Även Brit Bennetts debutroman The Mothers blev en bästsäljare. Den ska bli långfilm producerad av skådespelerskan Kerry Washingtons produktionsbolag Simpson Street i samarbete med Natalie Krinsky från Warner Bros.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR