Första tv-serien för Scarlett Johansson

Scarlett Johansson är en av allt färre filmstjärnor som ännu inte synts i tv-sammanhang. Men snart blir det ändring på det. Stjärnan ska leda miniserien Just Cause.

Scarlett Johansson Oscarnominerades 2020 både för bästa kvinnliga skådespelare (Marriage Story) och bästa kvinnliga biroll (Jojo Rabbit). Hon är också känd för rollen som Avengers-medlemmen Black Widow, men sa adjö till Marvel-universumet med Black Widows egen film. Nu har skådespelerskan med danska och svenska rötter valt sitt första tv-projekt.

Scarlett Johansson ska både spela huvudrollen och via sitt produktionsbolag These Pictures vara med och producera tv-bearbetningen av John Katzenbachs roman Just Cause från 1992. Amazon har vunnit budgivningen om miniserien.

I boken är huvudkaraktären en man, men i tv-manuset Har Matt Cowart förvandlats till Madison “Madi” Cowart. Hon är en kämpande reporter på en tidning i Florida som skickas för att bevaka en dödsdömd fånges sista dagar.

För Scarlett Johansson är inte Just Cause någon ny litterär bekantskap. Hon var bara tio år när hon 1995 medverkade i filmatiseringen av samma bok, som dottern till huvudkaraktären spelad av Sean Connery. Här nedan ett klipp från filmen.