Damon och Affleck gör Incorporated-serie

Matt Damon och Ben Affleck gör första gången en scriptad tv-serie. Syfy har beställt 13 avsnitt av den nya futuristiska spionthrillern Incorporated.

Höstpremiär är planerad för tv-projektet från Damons och Afflecks produktionsbolag Pearl Street Films. ”Den mest kraftfulla science fiction håller upp en spegel mot världen. Incorporated är precis den typen av smart, provokativ serie, som levererar en modern, spännande thriller som utmanar föreställningarna av den värld vi lever i i dag”, kommenterar Syfys president Dave Howe.

Det dystopiska spiondramat utspelar sig i en nära framtid där stora bolag har obegränsat med makt. Sean Teale (The Reign) gestaltar huvudpersonen Ben Larson som med dold identitet försöker att infiltrera en livsfarlig företagsvärld för att rädda den kvinna han älskar. Georgina Haig (Once Upon A Time) spelar Bens hustru och Julia Ormond (Mad Men) hans svärmor. Eddie Ramos (Teen Wolf) och Dennis Haysbert (24) har två andra stora roller.

Serien är skapad av David och Alex Pastor som skrivit och regisserat pilotavsnittet. Matt Damon och Ben Affleck är exekutiva producenter ihop med showrunnern Ted Humphrey och Pearl Street Film-presidenten Jennifer Todd.