Viaplay har höjt priset

DELA

Viaplay har i tysthet höjt priset. Från och med den 1 oktober kostar det 99 kronor i månaden att teckna ett nytt abonnemang.

De som redan är kunder hos Viaplay slipper dock undan prishöjningen. De får behålla det gamla priset i ytterligare ett år, så länge de avstår från att säga upp sitt abonnemang.

I ett mail till sina kunder förklarar Viaplay varför månadskostnaden nu höjs med 10 kronor: ”Vi på Viaplay vill alltid kunna ge dig som kund de bästa och största filmerna och hela säsonger av de mest populära serierna. Vi vill helt enkelt att du ska vara nöjd med utbudet! Vi tycker också att det är viktigt att det innehåll vi erbjuder ska passa alla åldrar och alla i familjen. För att fortfarande kunna göra allt det här, behöver vi höja priset.”

Så här mycket kostar streamingtjänsterna i dag:
Netflix: 79-99 kronor/månad (basic, standard eller premium)
HBO Nordic: 79 kronor/månad
Viaplay: 99 kronor/månad
C More Film: 99 kronor/månad

Discovery Networks, hem för bland annat playtjänsterna Kanal 5 Play, Kanal 9 Play och Kanal 11, ligger i startgroparna för att lansera en mer omfattande streamingtjänst kallad Dplay.
Bonnier har också en ny streamingplattform på gång. Den ska heta C More och erbjuda inte bara C Mores nuvarande kanaler utan även delar av TV4 Play Premium.