Trailer: Högt spel i YA-serien Panic

Amazon Primes nya unga vuxna-serie för tankarna till Hunger Games. Mycket står på spel för de ungdomar som tävlar mot varandra i Panic.

Lauren Oliver har själv bearbetat sin bästsäljande YA-roman till tv-serie. Panic utspelar sig i en liten stad i Texas där traditionen är att låta eleverna som ska ta studenten delta i en tävling där prispengarna betraktas som den enda vägen ut från hålan och en chans till ett bättre liv. Det här året har reglerna ändrats – potten är större och spelet farligare – och ännu mer står på spel. Frågan är hur mycket deltagarna är villiga att riskera för att till slut stå som vinnare.

Olivia Welch har huvudrollen som Heather Nill i Panic. Foto: Matt Lankes/Amazon Studios

Heather Nill (Olivia Welch) hade inte tänkt att delta i tävlingen – särskilt som två tonåringar dött året innan – men hon hamnar i ett läge där hon ser spelet som sin enda utväg. Konkurrensen är stenhård och hon tävlar bland annat mot sin bästa vän Natalie Williams (Jessica Sula), den mystiska nya killen Dodge Mason (Mike Faist) och stadens psykopat Ray Hall (Ray Nicholson). Vägen till vinst är lång och farlig.

Alla tio avsnitten av Panic kommer till Amazon Prime den 28 maj.