Trailer: Baz Luhrmanns The Get Down

Den 12 augusti släpps Baz Luhrmanns första tv-serie. Rapparen Nas, som är en av seriens producenter, framför en ny låt i den senaste trailern för The Get Down.

Vinyl blev en flopp för HBO. Där handlade det om rock’n’roll på 70-talet. Frågan är om Netflix lyckas bättre när filmregissören Baz Luhrmann gör tv-seriedebut med en musikserie som också tar sin utgångspunkt i 70-talet. Här är det hiphop och rap som står i fokus. The Get Down är historien om tonåringarna i South Bronx som var med och skapade hiphopen i ett New York på randen till ekonomiskt sammanbrott – och förändrade både miljonstaden och resten av världen.

Det är första gången sedan den Oscarsnominerade filmen Moulin Rouge som Baz Luhrmann berättar en historia där musiken har huvudrollen. Han regisserar själv både de två första avsnitten och säsongsfinalen och är exekutiv producent för hela serien ihop med Shawn Ryan (The Shield). Luhrmann har också anlitat hustrun och flerfaldiga Oscarsvinnaren Catherine Martin (The Great Gatsby och Moulin Rouge) som exekutiv producent med ansvar för kostym- och produktionsdesign.

Hiphop-musikern Grandmaster Flash fungerar som rådgivare och producent. Dessutom finns rapparen Nas med som producent och kreativ kraft musikaliskt. Det är också en låt av Nas som hörs i den nya trailern.

Den första säsongen av The Get Down består av totalt 13 avsnitt. De första sex avsnitten blir tillgängliga på Netflix den 12 augusti.