Trailer: Balettserien Tiny Pretty Things

DELA

Black Swan möter Pretty Little Liars i den nya Netflixserien Tiny Pretty Things som utspelar sig i den brutalt tävlingsinriktade balettvärlden.

Tiny Pretty Things är baserad på en bok av Sona Charaipotra och Dhonielle Clayton. Historien utspelar sig på Archer School of Ballet, Chicagos elitdansskola och plantskola till det berömda professionella danssällskapet City Work Ballet. Eleverna på Archer kommer från norr och söder, från rika och fattiga hem, men de har alla det gemensamt att de besitter en sällsynt talang och passion för dans.

Serien inleds med ett tragiskt dödsfall, då skolans stjärnelev Cassie Shore mystiskt faller från en byggnad. Synopsisen lyder: “När en tragedi inträffar på Chicagos mest prestigefyllda balettskola, där varje dansare är både en vän och fiende som tävlar vildsint om eftertraktade roller, så hotar det att förstöra nära vänskap och blotta hemligheter som kan krossa en världsberömd institution.“

Kylie Jefferson som Neveah. Foto: Netflix

Kylie Jefferson är professionell balettdansös och sprungen ur regissören och dansläraren Debbie Allens dansakademi. Hon gör skådespelardebut som huvudpersonen Neveah Storyer som får den plats på skolan som blir ledig efter Cassie Shores död. Lauren Holly (Designated Survivor) spelar den mystiska Madame Monique Dubois som har en särskild makt över akademien, en karaktär som inte finns i boken.

I rollistan finns också Casimere Jollette som Bette, Daniela Norman som June, Brennan Clost som Shane, Michael Hsu Rosen som Nabil och Damon J Gillespie som Caleb.

Tiny Pretty Things har premiär på Netflix den 14 december.