Sarandon och Friel som countrydivor

Susan Sarandon och Anna Friel ska spela mor och dotter, två divor i en dynasti, i Fox countrymusikdrama Monarch.

Monarch beskrivs som ett multigenerations- och musikaldrama om Amerikas countrymusik-familj nummer ett, Romans. I toppen av familjeträdet återfinns den tuffa countrydrottningen Dottie Cantrell Roman (Sarandon) som tillsammans med sin make Albie skapat en countrymusik-dynasti. Namnet Roman är synonymt med autenticitet, men i själv verket är grunden för deras framgångar byggd på en lögn. När deras kungadöme är i fara är arvtagerskan Nicolette “Nicky” Roman (Friel) beredd att göra vad som helst för att skydda sin familjs arv och sin egen stjärnstatus.

Oscarsbelönade Susan Sarandon har en lång meritlista med filmer som Dead Man Walking och Thelma och Louise. I tv-sammanhang har hon på senare år synts i Feud och Ray Donovan (finns på HBO Nordic). Anna Friel Golden Globe-nominerades för sin roll i Pushing Daisies 2008 och gjorde huvudrollen i Hans Rosenfeldts kriminalserie Marcella (finns på Netflix).

Det är redan klart att countryserien, som Fox gav grönt ljus direkt utan pilotavsnitt, kommer att ha premiär i form av ett tvådagars event den 30 januari och 1 februari.