Sarah Michelle Gellar på väg tillbaka

DELA

Sometimes I Lie och Other Peoples Houses heter två nya tv-projekt som Fox vill göra serier av. Båda med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen.

Hon är fortfarande mest känd som Buffy Summers i Buffy The Vampire Slayer (Buffy vampyrdödaren) och syntes senast i The Crazy Ones, det som blev Robin Williams sista tv-serie. Efter att ha satsat några år på familjen och sin mat-start up Foodstirs är Sarah Michelle Gellar nu redo att ställa sig framför kameran igen.

Fox har första tjing på på miniserien Sometimes I Lie, som bygger på BBC-journalisten Alice Feeneys storsäljande debutroman och har bearbetats för tv av den Oscarsnominerade manusförfattaren Robin Swicord (Benjamin Buttons otroliga liv).

Sarah Michelle Gellar ska både vara med och producera thrillerserien och spela huvudrollen som Amber Reynolds, en kvinna som ligger förlamad i ett komaliknande tillstånd och skräckslagen försöker få ihop minnesbilderna från det som hände veckan innan. Berättelsen alternerar mellan Ambers paralyserade nutid, händelserna veckan före olyckan och korta glimtar från 20 år tillbaka i tiden hämtade från hennes dagböcker.

Med en make som inte längre älskar henne, en syster som döljer en farlig hemlighet och en expojkvän som vägrar släppa taget är Amber rätt så säker på att det inte var en olycka som gjorde att hon hamnade på sjukhuset. Hon vet att någon ljuger – och att hennes liv fortfarande är i fara.

Sara Michelle Gellar har dessutom ytterligare en tv-serie i pipelinen hos Fox. Other Peoples Houses bygger också på en bok, men är mer av en dramakomedi. Det är ett nytt samarbete mellan Gellar och skaparna av Ringer, den inte särskilt framgångsrika The CW-serien från 2011 som var Sara Michelle Gellars första tv-engagemang efter Buffys seriefinal 2003.

I Other Peoples Houses läggs ett sociala medier-filter över invånarna i en liten förort till Los Angeles. I centrum för dramat finns två mammor, en är hemmafru och en är yrkesarbetande. Om det blir en tv-serie ska Sarah Michelle Gellar spela en av dessa två huvudkaraktärer.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR