Psykologisk thriller med Toni Collette

En tragisk händelse får konsekvenser för en mor- och dotterrelation och skakar om en hel stad. Toni Collette och Bella Heathcote medverkar i Netflixserien Pieces of Her.

Karin Slaughter brukar placeras in i samma skönlitterära fåra som Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects) och Liane Moriarty (Big Little Lies). Och nu är det alltså Slaughters tur att få sin bästsäljande thrillerroman Pieces of Her dramatiserad och introducerad för tv-publiken.

Netflix har beställt en miniserie i åtta avsnitt som utspelar sig i en liten sömning stad i Georgia som skakas om av en våldsam och tragiska händelse som också för evigt påverkar relationen mellan en mor och en dotter.

En mörk hemlighet från moderns förflutna flyter upp till ytan och tvingar dottern att fly medan hon försöker pussla ihop den dolda identitet som modern har hållit hemlig så länge. Modern Laura spelas av Toni Collette som är tillbaka hos Netflix där hon tidigare hyllats för sin insats i Unbelieveable, en annan serie där sexuellt våld har en central plats. Dottern Andrea spelas av Bella Heathcote.

”Jag har varit feminist länge och att vara tyst om missförhållanden och sexuella övergrepp har inte satt stopp för någonting så låt oss testa att närma oss detta på ett annat sätt. Låt oss prata om det … låt oss inte göra det till något glamoröst. Låt oss inte göra det möjligt för någon att säga: Så hemskt är det inte. Jag vill visa våldet som det är”, har författaren Karin Slaughter förklarat. 

Manusförfattaren Charlotte Stoudt (House of Cards) och den Emmy-nominerade regissören Lesli Linka Glatter (Homeland) kommer att vara exekutiva producenter för den psykologiska thrillerserien som ännu inte fått något premiärdatum av Netflix.