Premiärdatum och trailer för Dexter

Han kan inte gömma sig för evigt. Dexter: New Blood är den officiella titeln för den nya berättelsen om seriemördaren Dexter Morgan.

Åtta år efter den kritiserade seriefinalen är det dags att fortsätta berättelsen om Dexter Morgan (Michael C Hall), kriminalteknikern som skipade rättvisa på egen hand när han utanför kontorstid tog livet av mördare som inte fångats upp av det juridiska systemet.

När Showtime i höst låter seriemördaren göra comeback är det för att berätta en ny historia som startar flera år senare. Dexter har lämnat Miami och slagit ner sina bopålar i den lilla fiktiva staden Iron Lake utanför New York. Där försöker han gömma sig från sitt förflutna under täcknamnet Jim Lindsay, men – som det signaleras i Comic Con-trailern – det går inte att fly hur länge som helst. I samma trailer avslöjas också både premiärdatum och den officiella revival-titeln Dexter: New Blood – samt Dexters/Jims faiblesse för knivar.

Miniserien i tio avsnitt, som också kallats för säsong nio, har premiär den 7 november på amerikanska Showtime. I Sverige är Dexter ett av dragplåstren för relanserade streamingtjänsten Paramount+ som ännu inte fastställt något svenskt premiärdatum.

Läs mer här om de döda karaktärer som återuppstår i Dexter: New Blood.