Premiärdatum för Jessica Jones-finalen

DELA

Jessica och Trish hamnar på kollisionskurs i den tredje och sista säsongen av Marvel-serien om den superstarka privatdetektiven Jessica Jones.

Bara en säsong av Jessica Jones återstår av det en gång så storslagna samarbetet mellan Netflix och Marvel Television. Det märks. Allt sedan det blev klart att mäktiga Disney ska starta en egen streamingtjänst, Disney+, så har relationen mellan Netflix och Disneyägda Marvel blivit allt frostigare och i februari stod det klart att även Jessica Jones läggs ned. Sannolikt är det därför som marknadsföringen av den tredje och sista säsongen varit i stort sett obefintlig.

Nu har Netflix i alla fall sent omsider släppt en teaser med premiärdatum, de första bilderna och en kort synopsis. Här är den korta teasern som avslöjar att den tredje säsongen landar den 14 juni:

Enligt Netflix synopsis tvingas Jessica (Krysten Ritter) och hennes syster och före bästa vän Trish (Rachael Taylor) samarbeta för att stoppa en mycket intelligent psykopat. En förödande förlust avslöjar hur olika de ser på heroism och gör att de hamnar på en kollisionskurs som kommer att förändra dem båda för evigt.

Av de första bilderna från den nya säsongen framgår också att Jessicas granne Malcolm fortfarande arbetar åt den skrupellösa advokaten Jeri Hoggarth (Carrie-Anne Moss) och att Trish tränar stenhårt för att bli den hjälte hon så gärna önskar bli.

David Geisbrecht/Netflix
David Geisbrecht/Netflix
David Geisbrecht/Netflix

I ensemblen i säsong tre ingår även: Benjamin Walker (Abraham Lincoln: Vampire Hunter), Jeremy Bobb (Russian Doll), Sarita Choudhury (Homeland), Tiffany Mack (Hap and Leonard), Jessica Frances Dukes (The Good Wife), Aneesh Sheth (New Amsterdam) och Rebecca DeMornay (Handen som gungar vaggan).

Även finalsäsongen av Jessica Jones består av 13 avsnitt.