Nicolas Cage som Joe Exotic i ny tv-serie

DELA

Nicolas Cage som Joe Exotic! Filmstjärnan ska spela huvudrollen i en serie om den excentriske mannen från Netflix omtalade dokumentärserie Tiger King.

Det är Variety som först avslöjade att Oscarsvinnaren Nicolas Cage för första gången bundit upp sig för en hel tv-serie. Det projekt som lockat över Cage till tv-mediet är en serie baserad på en artikel från Texas Monthly; “Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild”, författad av Leif Reigstad.

I åtta avsnitt ska American Vandal-skaparen Dan Lagana berätta historien om den excentriska zooägaren i Oklahoma och hans kamp för att behålla sin park. Samtidigt utforskas hur Joe Schreibvogel transformerades till Joe Exotic och hur han förlorade sig i en karaktär som han själv skapat.

På vilken kanal eller streamingtjänst som serien landar är ännu inte klart, men Nicolas Cage-projektet är den andra satsningen på ett tv-manus inspirerat av samma bisarra värld som i Tiger King-serien. Sent förra året blev det känt att Saturday Night Live-stjärnan Kate McKinnon skrivit på för att spela Carole Baskin, en annan av dokumentärseriens huvudpersoner. Den serien ska baseras på podcasten Joe Exotic. Enligt Variety letar studion Universal Content Production fortfarande efter en manusförfattare.

Dokumentärserien Tiger King dök upp hos Netflix den 20 mars och blev snabbt en tittarsuccé och medial sensation. Enligt data från analysföretaget Nielsen hade serien en ungefärlig räckvidd på 34,3 miljoner tittare under de tio första dagarna.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR