Netflixserie i regi av Rojda Sekersöz

DELA

Netflix har valt nästa svenska originalserie. Rojda Sekersöz ska regissera en ännu titellös ungdomsserie om kärlek, vänskap, arv och privilegium.

Rojda Sekersöz är en ung talangfull svensk filmregissör som rönte stor uppmärksamhet för regin av filmen En komikers uppväxt av Jonas Gardell och nu är aktuell som en av regissörerna bakom SVT-serien Dejta. Den 27 juli debuterar hon som sommarpratare och nu är den heta regissören också kontrakterad för en ny svensk Netflixserie.

Efter Störst av allt, Snabba Cash, Kärlek & Anarki, Folk med ångest och serien om Spotify har streamingjätten valt ett coming of age-drama skapat av Lisa Ambjörn, Lars Beckung och Camilla Holter som nästa svenska originalserie. Lisa Ambjörn. Pia Gradvall, Sofie Forsman och Tove Forsman svarar för manuset.

På en prestigefylld svensk internatskola försöker de privilegierade studenterna hitta sin väg i livet. När prins Wilhelm anländer till skolan får han möjlighet utforska vem han är och vilket slags liv han vill leva och börjar drömma om en framtid fylld av villkorslös kärlek bortom alla kungliga åtaganden. Men när han plötsligt finner sig stå näst på tur i tronföljden ställs han inför valet mellan kärlek och plikt.

Rojda Sekersöz: “Det här är en sådan serie jag själv skulle sträcktitta på för den tar till vara på alla ingredienser som gör ett drama intressant; klass, kärlek, lojalitet, makt. Jag älskar att ge mig in i specifika världar och det här är en väldigt tacksam värld för mig som regissör att utforska och gestalta. Det känns superspännande, lustfyllt och mäktigt att genom Netflix också få en möjlighet att ge en breddad bild av Sverige ut i världen.”

Den ännu titellösa Netflixserien får global premiär någon gång under nästa år.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR