Lupita Nyong’o gör tv av Americanah

Det blir en sorts Black Panther reunion när Americanah blir tv-serie. Oscarsvinnaren Lupita Nyong’o gör huvudrollen och Danai Gurira är manusförfattare.

Warner Media, som äger bland annat HBO, Warner Bros och The CW, har gett sig in i streamingkriget i USA med HBO Max. Den nya streamingtjänsten, som ska lanseras våren 2010, har redan börjat samla på sig innehåll. Till exempel rättigheterna för Friends (som vid årsskiftet lämnar Netflix) och Doctor Who samt hela HBO:s nuvarande katalog.

HBO Max satsar också på egna originalproduktioner. En av dessa är Americanah, som är baserad på den bästsäljande romanen av Chimamanda Ngozi Adichie med samma namn. TVLine rapporterar att HBO Max precis beställt en serie på tio avsnitt som följer en nigeriansk kvinna vid namn Ifemelu och ”hennes extraordinära erfarenheter av kärlek, hjärtesorg, motgångar och självuppvaknande”.

Pilotavsnittet skrivs av Danai Gurira, annars mest känd som skådespelare, inte minst rollerna som Michonne i Walking Dead och Okoye i Black Panther. I den senare spelade hon mot bland andra Lupita Nyong’o (Nakia). Den här gången ska hon i stället förse Oscarsvinnaren (12 Years of Slave) med dialog i en av hennes få tv-roller. Båda två kommer också att vara exekutiva producenter

”Americanah har varit ett passionsprojekt för mig ända sedan jag 2013 läste Chimamandas vackra roman. Det är en saga som på samma gång är tidsenlig och tidlös. Jag är jätteglad att Danai bidrar till projektet med sin intelligens, kvickhet och förståelse för berättelserna och Americanah-världen”, kommenterar Lupita Nyong’o.