Krysten Ritter från superhjälte till häxa

Från tuff superhjälte till ond häxa. Krysten Ritter gör comeback i en skräck- och fantasyfilm. Netflix har släppt trailern för Nightbooks.

Krysten Ritter var känd från Breaking Bad och Don’t Trust the B—- in Apartment 23 när hon klev in i rollen som den tuffa, men godhjärtade Jessica Jones i Netflix-serien om superhjälten från Marvel-universumet. Sedan dess har Ritter ägnat sig mer åt bokskrivande och mammarollen (sonen Bruce föddes 2019) än skådespeleri. Men nu är hon tillbaka – som elax häxa i en Netflixfilm.

Nightbooks (Nattsagor) kommer från David Yarovesky och Sam Raimi som bearbetat en barnbok av J A White med samma namn om en ung pojke som blir kidnappad av en häxa.

Så här lyder Netflix synopsis: Alex (Winslow Fegley) är en kreativ pojke med en stark passion; att skriva skrämmande berättelser. Men när han stämplas som konstig och nobbas för det han tycker om så svär han att aldrig skriva igen. Det är då den elaka häxan (Krysten Ritter) fångar honom i sin magiska lägenhet i New York City och kräver att han berättar en ny saga varje kväll om han vill överleva. Fast med Lenore, häxans otrevliga katt som följer varje steg han tar, möter Alex Yasmin (Lidya Jewett), en annan ung fånge som lärt sig hur man överlever häxans ondskefulla infall. Med Yasmin hjälp måste Alex lära sig att omfamna det som gör honom unik – hans kärlek för skräckberättelser – och skriva om sitt öde för att befria dem.

Nightbooks kommer till Netflix den 15 september.