Kline och Blanchett i Cuaróns Apple-serie

DELA

Nästa projekt för Roma-regissören Alfonso Cuarón är en psykologisk thriller. Oscarsvinnarna Cate Blanchett och Kevin Kline ska medverka i Apple-serien Disclaimer.

Disclaimer är baserad på en roman med samma namn av Renee Knight. Alfonso Cuar´ón ska skriva manus, regissera och producera bearbetningen. Det är den mexikanska regissörens första tv-serie sedan kortlivade Believe från 2014.

Filmstjärnan Cate Blanchett har däremot hunnit med två tv-serier på senare tid, i formen av Mrs America och det egenproducerade flyktingdramat Stateless. I Disclaimer ska hon spela Catherine Ravenscroft som är en framgångsrik och respekterad dokumentärjournalist som byggt sin karriär på att avslöja dolda övergrepp på välrespekterade institutioner.

När en spännande roman skriven av en änkeman, spelad av Kevin Kline, dyker upp på hennes sängbord upptäcker hon till sin stora fasa att hon är huvudperson i en berättelse som hon trodde var begraven för länge sedan. En historia som avslöjar hennes mörkaste hemlighet.

Apple-serien återförenar Alfonso Cuarón med filmfotografen och mångåriga samarbetspartnern Emmanuel Lubezki. De två har jobbat ihop på otaliga projekt och vann Oscarsstatyetter för bästa regissör respektive bästa foto för sitt arbete med Gravity.