Hon spelar Julia Child i HBO Max-serie

DELA

Den brittiska tv-stjärnan Sarah Lancashire ska spela den amerikanska tv-kocken Julia Child i den nya HBO Max-serien Julia.

Hon föddes som Julia Carolyn McWilliams 1912. Efter att ha gift sig och tagit maken Pauls efternamn blev Julia Child en populär kokboksförfattare och älskad tv-personlighet. Hon är berömd för att ha introducerat det franska köket för amerikanerna och för att med sitt program The French Chef ha lagt grunden för hela mat-tv-konceptet.

Meryl Streep gjorde en Oscarsnominerad tolkning av Julia Child i filmen Julie & Julia från 2009. Elva år senare är det Sarah Lancashires tur att göra sitt porträtt av den banbrytande tv-profilen. Lancashire är själv en av Storbritanniens mest hyllade tv-skådespelare, känd från bland annat Happy Valley och Last Tango in Halifax.

Den nya HBO Max-serien är döpt till Julia och inspirerad av Julia Childs extraordinära liv. Serien utforskar en period i amerikansk historia som präglades av framväxten av televisionen, feminismen och kändiskulturen. I centrum finns ett äktenskap med en allt mer komplicerad maktdynamik.

Äktenskapet i fråga är det mellan Julia Child och hennes hängivne make Paul. Tom Hollander gör rollen som Paul Child. Även Brittany Bradford, Fran Kranz, Fiona Glascott och Bebe Neuwirth ingår i den fasta ensemblen. Isabella Rossellini och Jefferson Mays har gästroller.

Party of Five-skaparen Chris Keyser är showrunner för HBO Max-serien. Daniel Goldfarb (The Marvelous Mrs Maisel) har skrivit manus och Charles McDougall (House of Cards) står för regin.