Han ska spela Taika Waititis tv-pirat

DELA

Oscarsvinnaren Taika Waititi har hittat sin sjörövare. Rhys Darby ska spela gentlemannapiraten Stede Bonnet i komediserien Our Flag Means Death.

Taika Waititi har inte precis gått över ån efter vatten för att hitta sin Stede Bonnet. Han har redan regisserat Rhys Darby flera gånger, bland annat i HBO-serien Flight of the Conchords och den kommande långfilmen Next Goal Wins. Darby är annars mest känd för rollen som Nigel Billingsley i Jumanji-filmerna Welcome to the Jungle och The Next Level

Taika Waititi, som förra året vann en Oscar för manuset till Jojo Rabbit, ska regissera pilotavsnittet av Our Flag Means Death. Han är också producent för HBO Max-serien ihop med bland andra manusförfattaren David Jenkins (Peopole of Earth). Den senare är seriens skapare och ska också fungera som showrunner.

Handlingen i Our Flag Means Death är löst inspirerad av en historisk person, Stede Bonnet, och dennes äventyrliga liv i början av 1700-talet. Stede Bonnet, som alltså ska spelas av Rhys Darby, brukar kallas för gentlemannapiraten eftersom han var en hyggligt välbärgad markägare och aristokrat på Barbados när en livskris fick honom att sadla om till sjörövarkapten. Bonnet köpte ett fartyg som han döpte till Revenge och reste sedan med sin betalda besättning längs det som nu är USA:s kust för att fånga och bränna upp andra fartyg från Barbados, under en period ihop med den ökända piraten Svartskägg.

Det första avsnittet av piratserien ska spelas in efter att Taika Waititi är klar med Marvel-filmen Thor: Love and Thunder, som han både har skrivit manuset till och regisserar. Den upptagna regissören och skådespelaren har även en ny Star Wars-film ocb ytterligare ett antal tv-projekt på sin agenda.

FX beställde nyligen en säsong av Reservation Dogs, Waititis komediserie om fyra unga ursprungsamerikaner. Han ska också regissera pilotavsnittet av en Apple-serie baserad på Terry Gilliam-filmen Time Bandits och är kvar som exekutiv producent för What We Do in the Shadows.