Han blir den nya hjälten i 24-spinoffen

DELA

Fox har hittat sin nye Jack Bauer och Keifer Sutherland har fått sin efterträdare. Corey Hawkins är klar för rollen som Eric Carter i spinoffen 24: Legacy.

Keifer Sutherland gjorde rollen som Jack Bauer både i originalserien 24 och miniserien 24: Live Another Day. När Fox nu ska göra en reboot av actionserien, där alla bokstavligen kämpar mot klockan, så berättas en helt ny historia med en ny hjälte i huvudrollen. Eric Carter är en ung, intelligent före detta elitsoldat som när han återvänder till USA finner sig själv indragen i en härva som gör att han tvingas be antiterroristenheten CTU om hjälp med att rädda både hans eget liv och att stoppa en av de största terrorattackerna på amerikansk mark.

Eric Carter ska spelas av Corey Hawkins, mest känd för att ha spelat Dr Dre i Straight Outta Compton. Hawkins är också aktuell i tv-serien The Walking Dead och har en roll i den kommande King Kong-filmen Kong: Skull Island.

Fox har ännu bara beställt ett pilotavsnitt av 24: Legacy, men avsikten är att göra tolv avsnitt enligt samma modell som gällde för miniserien 24: Live Another Day när den sändes 2014.