Emily blir kvar i Paris – för säsong två

Den unga marknadsföringsexperten blir kvar i Paris. Netflix har förnyat den romantiska komediserien Emily in Paris för en andra säsong.

Romcom-serien från Sex and the City-skaparen Darren Star har med sitt mått av verklighetsflykt och bedårande franska miljöer gått hem i stugorna och Lily Collins har i rollen som den unga amerikanskan Emily Cooper charmat alla utom kritikerna.

”Tack för all kärlek och allt stöd, jag hoppas att ni är lika glada som vi”, skriver Lily Collins på sociala medier ackompanjerat av en Netflixvideo där skådespelarna betonar att ”deux” (två) är bättre än ”un” (en).

Netflix har också annonserat den nya säsongen av Emily in Paris genom att skicka ut ett fiktivt memo från Emilys måttligt entusiastiska chef Sylvie (Philippine Leroy-Beaulieu). Hon skriver bland annat att ”Emily blir kvar i Paris under en utökad period för trots hennes självsäkra sätt och brist på erfarenhet av marknaden för lyxvaror har hon lyckats charma några av våra svårimponerade kunder under sin korta tid på Savoir”. Memot avslutas med en bekännelse: ”Vi älskar att ha Emily in Paris, men var snälla och säg det inte till henne”.

Ingen frågade, men Netflix passar samtidigt på att påpeka att det är meningen att uttala seriens titel så att Emily och Paris rimmar, skulle då bli något i stil med Emilii in Parii.