Daryl och Carol i Walking Dead-spinoff

DELA

Originalserien må gå mot sitt slut, men The Walking Dead-universumet är i allra högsta grad levande. En spinoff om Daryl och Carol har precis fått grönt ljus.

Efter Mad Men och Breaking Bad har The Walking Dead varit AMC:s levebröd och kabelkanalen gör nu sitt bästa för att bygga vidare på sin zombie-franchise. Originalserien kommer visserligen att avslutas i slutet av 2022, efter en utökad elfte säsong som kommer att bestå av totalt 24 avsnitt, men det kommer inte att bli någon brist på zombier i rutan för det.

Den första spinoffen Fear the Walking Dead startar sin sjätte säsong den 4 oktober och följs samma kväll av premiären för serie nummer tre, The Walking Dead: World Beyond. Se trailern för serien som utspelar sig i Nebraska tio år efter apokalypsen här:

AMC har också precis gett klartecken för en spinoff som fokuserar på Norman Reedus och Melissa McBrides karaktärer Daryl Dixon och Carol Peletier. Båda är originalkaraktärer som varit med sedan starten av The Walking Dead år 2010.

Spinoffen ska vara färdig att börja sändas 2023 och är skapad av Scott M Gimple och The Walking Deads nuvarande showrunner, Angela Kang, som kommer att vara showrunner även för Daryl och Carol-serien.

Som om detta inte vore nog så jobbar Scott M Gimple med ytterligare en TWD-spinoff, kallad Tales of The Walking Dead. Det är tänkt som en antologiserie, med antingen stand alone-avsnitt eller berättelser som sträcker sig över några avsnitt. Eftersom de respektive historierna ska fokusera på ”nya och gamla karaktärer”, så skulle det potentiellt kunna bana väg för att ”döda” karaktärer tillfälligt får liv igen.

Dessutom har AMC sedan tidigare uttalade planer på TWD-spinoffer även i långfilmsformat.