Därför lämnade Avengers-regissören Joss Whedon Twitter

Dagens film- och tv-snackis handlar om Joss Whedon, mannen bakom tv-klassiker som Buffy the Vampire Slayer och biosuccéer som nu aktuella Avengers: Age of Ultron.
Whedon stängde ned sitt Twitterkonto i måndags och satte oförskyllt igång en intensiv debatt om det hårda hat- och hotklimatet på sociala medier. Spekulationernas vågor har gått höga om vad det var som drev Whedon från Twitter och många har gett militanta feminister skulden efter att den nya Marvel-filmen fått hård kritik för hur den behandlar Black Widow (Scarlett Johansson).

Nu har Joss Whedon själv sett sig nödgad att svara och i en intervju med Buzzfeed avfärdar han feministteorin och kallar den ”horseshit”.
– Tro mig jag har blivit attackerad av militanta feminister sedan jag skaffade Twitter. Det är något jag är van vid, säger Whedon som tidigare fått mycket beröm för att han skapat mångfacetterade kvinnliga karaktärer.
I ett uppmärksammat tacktal, som du kan se här, sammanfattade han varför i den ofta citerade meningen: ”You either believe women are people or you don’t. It’s that simple.”

Whedon säger att han valde att lämna Twitter för att ville slippa den distraktion som mediet innebär.
– Om jag ska börja skriva igen behöver jag lugn och ro och Twitter är det minst lugna stället jag besökt i hela mitt liv, förklarar han.