Klart: Ny noir-säsong av Veronica Mars

DELA

Hallå alla marshmallows! Nu är det bekräftat. Nästa år kommer en ny säsong av Veronica Mars. Kristen Bell annonserade det själv som breaking news på Instagram.

”Veronica har alltid varit en superhjälte utan mantel. Och jag tror att hon är exakt vad världen behöver just nu. Tack till alla marshmallows som har fortsatt att hoppas”, skriver Bell på sin Instagram.

Det har surrats ett bra tag om möjligheterna att få återse Veronica Mars och Neptune-universumet. I början av september rapporterade vi att en ny säsong var nära – och nu kommer bekräftelsen. Både från Kristen Bell själv och från den amerikanska streamingtjänsten Hulu som kommer att bli plattformen för de åtta avsnitten i säsong fyra av Veronica Mars.

De tre första säsongerna gick på ungdomskanalen The CW under åren 2004–2007. Till det ska läggas den kickstarter-finansierade långfilmen som gick upp på biograferna för fyra år sedan. Skaparen Rob Thomas har via twitter försökt lugna fansen som inte var helt sålda på filmen. ”Jag vill säga detta: filmen var nostalgisk. Det kommer inte miniserien på Hulu att bli. Hardcore So-Cal noir. Ett stort fall. Åtta avsnitt för att berätta storyn. Det här är en detektivserie”, understryker Rob Thomas som själv kommer att stå för manuset till det första avsnittet.

Handlingen i den nya säsongen kommer att centreras kring en seriemördare som riktat in sig på skollediga ungdomar och hotar kuststadens viktiga turismintäkter. En mer vuxen Veronica Mars hyrs via sin detektivbyrå in av föräldrarna till ett av offren för att hitta pojkens mördare. Hon dras då in i ett mysterium som ställer den rika eliten mot den fattiga arbetarklassen i Neptune.

Något premiärdatum är inte satt, men Hulu kommer att göra de första tre säsongerna tillgängliga på streamingplattformen sommaren 2019, vilket bör betyda att den fjärde säsongen landar där någonstans. I Sverige är det HBO Nordic som brukar köpa in Hulu-serier. Bland annat finns The Handmaid’s Tale, The Path och Runaways på HBO Nordic. Alla svenska marshmallows hoppas förstås att detta sker även med Veronica Mars.

I väntan på detta rekommenderas den briljanta komediserien The Good Place, där Kristen Bell också har en av huvudrollerna. Den första säsongen finns på Netflix. Säsong två bör landa där inom kort, förmodligen i samband med att säsong tre startar på NBC den 27 september.