Aubrey Plaza bröllopsfixare i Hulu-pilot

Dags för Aubrey Plaza att kliva längst fram i en tv-serie. Hon ska ska producera och spela huvudrollen i dramaserien Olga Dies Dreaming.

Aubrey Plaza slog igenom i Park and Recreation som den ironiska April Ludgate. Hon har också medverkat i bland annat FX-serien Legion och i en rad filmer, senast Happiest Season och Black Bear. Nu ska hon för första gången ta ledningen i en tv-serie.

Olga Dies Dreaming bygger på en ny roman av Xochitl Gonzalez som själv skrivit pilotavsnittet. Olga Acevedo har precis som Aubrey Plaza rötter i Puerto Rico. Olga och hennes bror kommer från Sunset Park, ett huvudsakligt latinskt område i Brooklyn under snabb utveckling. Syskonen kämpar i kölvattnet av orkanen Maria med att hantera frånvaron av sina politiskt radikala mor och sina glittriga karriärer bland New York-eliten.

Olga Acevedo, som alltså ska spelas av Aubrey Plaza, är en efterfrågad bröllopsplanerare som under ytan brottas med mörkare tankar. Hennes strävan efter perfektion har blivit en tvångsmekanism för överlevnad när hon klättrar så långt från sitt förflutna som möjligt. Hon lyckas inte skaka av sig känslan att de viktiga personer som hon är bekant med inte ser henne som en jämlike och att hennes framgångar bara är en illusion.

Den amerikanska streamingtjänsten Hulu har beställt pilotavsnittet Olga Dies Dreaming. Om det räcker hela vägen till en serie återstår att se.