20-åriga Center Stage ska bli tv-serie

DELA

Kärleken till dansen skildrades i Center Stage. Lagom till kultfilmens 20-årsjubileum drar nu arbetet igång med en spinoff för tv-skärmarna.

Det är Jennifer Kaitlyn Robinson som ska göra en tv-serie som följer upp Center Stage, dansfilmen som blev starten på karriärerna för Zoe Saldana och Amanda Schull. Robinson skapade serien Sweet/Vicious som var värd ett bättre öde än en säsong på MTV och skrev och regisserade även Something Great, en Netflixfilm om kvinnlig vänskap som nått en betydligt bredare publik.

Jennifer Kaitlyn Robinson ska både skriva och regissera pilotavsnittet, vilket hon kommenterar så här på Twitter: ”Skulle inte kunna bli mer exalterad över att få göra en av mina favoritfilmer till serie. Center Stage är perfekt. Sätt på lite Jaqmiroquai och dansa – det är Center Stages 20-årsjubileum”.

Filmen följer en grupp unga dansare med olika bakgrunder när de startar sin utbildning på den amerikanska balettakademin i New York. Filmen utforskar de utmaningar som professionella dansare ställs inför och hur de olika individerna hanterar stressen i den mycket krävande miljön.

Filmen är också känd för att ledmotivet I Wanna Be With You är sångerskan och skådespelerskan Mandy Moores största hit. Mandy Moore är numera mest känd för sin roll i tv-serien This Is Us.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR