2 x Stiller och Arquette hos Apple

DELA

Ett drama och en komedi. Först var det Severance och nu tillkommer High Desert. Ben Stiller och Patricia Arquette gillar att samarbeta i tv-sammanhang.

Allt började dock med Showtime-serien Escape at Dannemora. Patricia Arquette vann en Golden Globe och blev Emmy-nominerad för sin roll i miniserien. Ben Stiller Emmy-nominerades också, men i kategorin för bästa regi.

Det var uppenbarligen en positiv erfarenhet för duon som nu också samarbetar i två olika Apple tv-projekt.

I början av året anslöt Patricia Arquette till Severance, ett arbetsplatsdrama om ett företag som tar balansen mellan arbete och privatliv till en ny nivå. Adam Scott (Big Little Lies) var då redan klar för rollen som en anställd med mörk bakgrund som försöker ta sig samman. Patricia Arquettes ska spela hans chef och Ben Stiller regissera.

Nya radarparet Arquette-Stiller har nu även klivit på som producenter för komediserien High Desert. Patricia Arquette ska spela den före detta missbrukarn Peggy som bestämmer sig för att starta på ny kula efter att hennes älskade mor, som hon delat bostad med, avlidit. Peggy tar det livsavgörande beslutet att bli privatdetektiv. Ben Stiller ska regissera pilotavsnittet.